21
Stu

KK Puris – KK Kastav – izvještaj utakmice

Objavio/la: Nikola Curilović, Studeni 21, 2010 u 12:29 pm

KK Kastav – KK Puris- 80-78 ( 18:19, 19:30, 22:15,21:14)

Dvorana Mavrinci, Gledatelja 100, Suci: Sušanj i Malić ( oba Rijeka), Trice: Kastav 5 ( Trbović 4 i Delač) Puris 5 ( Krstić 2, Daus 2 i Sopta), Osobne: Kastav 18, Puris 17. Pet osobnih : Curilović i Hekić ( oba Puris)

KK Kastav:  Stipčić 11, Pavić 12, Tariba 2, Delač 5, Maljevac 4, Stanić 4, Vodopić, Trbović 20, Mataja 8, Moravček , Legović  S.14, Legović A.

KK Puris:  Krstić 25, Ante Ćus 14, Petar Ćus 6, Curilović 2, Fonović 2, Tomac 4, Daus 10, Mlekuš, Ferenčić, Hekić 6, Flego, Sopta 9.

Tako blizu, a tako daleko može se reći za pazinske košarkaše na gostovanju sa Kastvom.

Gosti su doputovali bez obvezama spriječenoga kapetana Jerka Ćus, a za domaćine je prvi puta nastupio lošinjski  tricaš Tariba. Nakon početnoga izmjenjivanja vodstva Pazinci preuzimaju inicijativu i nameću svoj način igre. Izolirali su playa Stanića, a kombinacijom čuvanja prostora i agresivne igre ( po kojoj je inače  Kastav poznat)iznenađuju domaćine,  odlično igraju pogotovo u drugoj četvrtini ikada svaki igrač sa klupe igra još bolje i plod takve igre je 12 koševa viška. Međutim u drugom poluvremenu slijedi  pad koncentracije na što su utjecale  tijekom tjedna brojne školske obveze. Pored toga dva puta kapetanu Aleksandru „Šukiju“ Krstiću i jednom Petru Ćus lopte „cure“ iz obruča. Zahvaljujući navedenome domaćin minutu i pola prije kraja utakmice je  prvi puta u pravom vodstvu preko iskusnoga Pavića. Daljnji tijek prolazi u izmjenjivanju igrača sa linije slobodnih bacanja. Domaći centar Sanjin Legović pogađa oba bacanja za domaće , a Marko Tomac oba za Puris. Ipak četiri sekunde prije kraja Legović  promašuje prvo slobodno bacanje, zadnja pazinska lopta dobro ide brzim dodavanjima od Krstiča preko Dina Fonovića  i manje od sekunde prije kraja  u rukama je do tada nepogrešivog Tedi Dausa  koji iz vrlo teške situacije ne uspijeva pogoditi  tricu za pobjedu. Ipak cijeloj ekipi pohvale za zalaganje u minimalnom porazu do kraja neizvjesne završnice . Ujedno i škola i iskustvo da sitne prouste isprave u narednim utakmicama jer sport je dugoročno pravedan i sve se vrača. Koliko su domaćini također željeli pobjedu čulo se glasnom pjesmom koja je odzvanjala iz domaće svlačionice na kraju utakmice. Za Pazince slijedi nova utakmica za Stojom u Pazinu, a kao prava klapa i homogena ekipa Pazinci su unatoč porazu nastavili druženje i nakon povratka u svoj Pazin. Ekipa je sama sebi dokazala da angažiranom igrom uz zadržavanje koncentracije i ispravak određenih situacija na treninzima može pobijediti svakoga  uključujući i ekipe koje su u ili  djelomično ili potpuno u  profesionalnom pogonu bilo igračkom ili trenerskom!  Za  razliku od njih pazinski žuti ili rade sa završenom  diplomom fakulteta ili su studenti ili učenici. Zato koliko su bili tužni zbog poraza dečki su zajedno sa Dinom Fonović bili veseli jer je pola sata prije utakmice položio najteži ispit na godini strojarstva. A Dino će nešto lošiju igru sigurno ubrzo vratiti ekipi. Pazinski žuti sa ekipom stasalom u svom pogonu  hrabro čekaju nova igračka iskušenja.

Nema komentara

Napišite komentar

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.

Pratite RSS komentare ovog članka.