20
Svi

In memoriam: Željka Vujnović Sirotić – odgajatelj niza generacija pazinske košarke

Objavio/la: #9, Svibanj 20, 2010 u 12:51 pm

Željka Vujnović-Sirotić, košarkaški trener i pedagod, PazinU srijedu u jutro (19.svibnja 2010.) nakon teške bolesti i kratkotrajne ali hrabre bitke preminula je neumorna, plemenita i predivna osoba Željka Sirotić Vujnović, pedagog u najvećoj osnovnoj školi u Istarskoj županiji – «Vladimir Nazor» Pazin i pokretač svih aktivnosti kod najmlađih školskih kategorija pazinske košarke!Još je u sjećanju velika akcija koju je lani povodom Dana škole napravila među najmlađima! U tri dana održane su u dvorani i na vanjskom terenu utakmice između prvih, drugih razreda, trećih i četvrtih razreda, u kojima je sudjelovalo dvanaest ekipa sa 120 natjecatelja djevojčica i dječaka i još toliko publike! Tada se čak i nebo smilovalo, te je kiša počela padati kada je takmičenje završilo!

Pokojna Željka igrala je košarku u KK Kozala Rijeka i završila je Pedagoški fakultet u Rijeci. Tu je upoznala supruga Valtera – također košarkaša, s kojim je nakon završetka studija preselila u Pazin gdje je započela raditi u osnovnoj školi «Vladimir Nazor». U svom radu treba istaknuti da je pored mnogobrojnih pedagoških, stručnih i sportskih aktivnosti deset godina bila voditeljica Županijskog stručnog vijeća stručnih suradnika, dva mandata bila je predsjednica Školskog odbora škole, član Upravnog vijeća u Centru za socijalnu skrb, te potpredsjednica povjerenstva za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih u Gradu Pazinu.

Željka je odgojila niz generacija pazinske košarke, a kada je pred dvije godine prepoznala izrazito talentiranu generaciju osnovala je ŽKK Pazin čiji je bila trener i član izvršnog odbora kluba. Suprug Valter također je košarkaška legenda Pazina, a sinovi Željke i Valtera stariji Ivor i mlađi Leo, također su košarkaši u KK Puris, ex KK Istraplastika. Ivor je već nastavio maminim i tatinim stopama i trener je mlađih kategorija. Posebno treba istaći da se pored teške bolesti Željka radovala što su cure ove godine bile prvakinje Županijskog i Međužupanijskog takmičenja i nadala se da će ih sa tribina bodriti u Kraljevici na državnom prvenstvu. Teška bolest joj to nije omogućila, ali cure su osjetile da je s njima i osvojile su za svoju Željku drugo mjesto u državi što je odličan uspjeh. Naslov im je izbjegao tek za nekoliko koševa.

Svi koji su je poznavali znali su reći samo jednu, jedinu riječ «izvrsna» u svakom pogledu! Ponosni ispraćaj  uvijek nasmiješene i najdraže Željke biti će u četvrtak 20. svibnja u 17,00 sati na groblju «Moj Mir» u Pazinu.

Rastanak za Željkom biti će veliki gubitak kako za njezinu obitelj tako i za sve ljubitelje košarke, aktivne košarkaše i košarkašice u Pazinu i šire.

2 komentara

  1. U ime igrača, trenera, Uprave i članova KK Stoja izražavamo saučešće
    familiji Sirotić, članicama i članovima ŽKK Pazin povodom prerane
    smrti gospođe Željke.

  2. Komentirao/la: #9, dana: 20. svibnja 2010. u 12:53
  3. Sa Željkom smo moj suprug i ja (Ante Russo) davnih 70-tih krenuli u gimnaziju. Jučerašnja vijest da je Željka otišla, doslovno nas je izbacila iz dnevnog kolosjeka. Vrijeme nas je pomalo fizički svih udaljilo, ali su spone koje je satkala sretna mladost zauvijek ostale. Iako ne možemo, zbog na žalost neodgodivih obveza, prisustvovati posljednjem ispraćaju drage kolegice, naše su misli uz nju i njene najbliže. Mirela Kalanj i Tonči R.

  4. Komentirao/la: Mirela Kalanj, dana: 20. svibnja 2010. u 13:34

Napišite komentar

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.

Pratite RSS komentare ovog članka.