18
Stu

IN MEMORIAM: Josip Ćus – Pino (1931.-2009.)

Objavio/la: #9, Studeni 18, 2009 u 9:06 am

IN memoriamU petak 13.11.2009. u 78. godini života Josip Ćus – Pino izgubio je bitku s teškom bolesti. Osim što je bio otac sadašnjeg predsjednika i koordinatora trenera kluba KK Puris, Nevena i Damira bio je i nono trojci igrača sadašnje seniorske momčadi Anta, Petra i Jerka.

Početkom sedamdesetih i sam je vršio dužnost predsjednika kluba KK Istraplastika (sadašnji KK Puris), ali je i prije i poslije tog vremena uvijek pomagao, ulagao veliki napor i davao beskrajnu podršku za razvoj svih drugih sportova na pazinštini i šire.

Tako se za vrijeme dok je bio ravnatelj osnovne škole, u Pazinu izgradila prva sportska dvorana na području Istre i Rijeke, pa su sve važne ekipe iz tih dijelova Hrvatske dolazile igrati u Pazin.

U Pazinu su tada domaćini bile jake i poznate košarkaške ekipe KK Istragrađevno iz Pule predvođene jednim od najboljih centara Hrvatske svih vremena Željkom Jerkovom, te riječki Kvarner predvođen mnogim poznatim riječkim košarkašima (Miličević, Morel, Grabovac, Marjanović…). U dvorani su tada gostovale brojne ekipe iz čitave tadašnje Jugoslavije (Sloboda Tuzla predvođena Delibašićem, Bosna predvođena Krvavcem i Đogićem, Željezničar iz Sarajeva predvođen Toljem, Šibenka predvođena Aco Petrovićem ali i mnogi drugi).Riječke odbojkašice u „maloj“ dvorani su se kao domaćini okitile naslovom prvaka bivše države.

„Mala“ dvorana osnovne škole još je i danas (40 godina od izgradnje) dom mnogim generacijama pazinskih sportaša i sportašica.

Josip Ćus – Pino sahranjen je u subotu 14.11.2009. na gradskom groblju u Pazinu.

Ovim putem mu se zahvaljujemo na svemu što je kroz svoj život napravio za pazinske košarkaše i košarkašice.

KK Istraplastika i KK Puris Pazin

Nema komentara

Napišite komentar

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.

Pratite RSS komentare ovog članka.